روستای خمس

<<خمس >>روستایی با بیش از هزار سال قدمت

کلمات کلیدی
بایگانی
آخرین مطالب

روستای خمس  در استان اردبیل ، بخش مرکزی شهرستان خلخال، قرار گرفته است و با شهرستان خلخال 15 کیلومتر فاصله دارد.

امامزاده آقاسید ابراهیم از فرزندان موسی کاظم و امامزاده آقامیر زمان از امامزادگان روستا می باشند.همچنین مسجد علیاء حاج عبدالغنی رزاقی خمسی و مسجد جامع از آثار دوره  قاجاریه، ارمنی کندی که در شمال و مجاور روستا بوده و قبرستان آنها نیز هنوز است. همچنین منطقه ای که پر است از باغات سیب، آلو، آلبالو، گیلاس، زرد آلو و گردو و طعم لذیذ گوشت های دام طبیعی این منطقه را هرگز فراموش نخواهید کرد.هوای مطبوع این منطقه میهمانان فراوانی را خصوصا در تابستان به سوی خود می خواند.همچنین پاییز رنگارنگ و زمستان فوق االعاده زیبای خمس نیز بسیار دیدنی است.منطقه خمس منطقه ای کهن  و همراه با چشم اندازهای زیبای روستایی بکر می باشد. کوچه باغ ها و چشمه های جاری به همراه آواز پرندگان که در دامنه ها می پیچد، لذت سفر به این منطقه را برایتان دوچندان خواهند کرد.

مسجد عبداغنی رزاقی:

مسجد تاریخی حاج عبدالغنی رزاقی خمسی از دستاوردهای مهم و ارزشمند دوره اسلامی در شهرستان خلخال استان اردبیل است که ظرافت طرح های چوبی بخوبی در آن نمایان است.مسجد تاریخی حاج عبدالغنی رزاقی خمسی مربوط به دوره قاجار، واقع در روستای خمس شهرستان خلخال است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یکی از ویژگی‌های تزئینی و ساختاری در معماری ایران استفاده از چوب بوده‌ که با توجه به کمیت و کیفیت آثار موجود در یک منطقه به گونه‌های‌ مختلفی جلوه پیدا کرده تا جایی که در مباحث مربوط به معماری هر دوره، نقش چوب نیز مورد توجه بوده است.

هنر های چوبی که روزگاری به دلیل داشتن کاربرد از جایگاه ویژه‌ای در زندگی مردم برخوردار بوده و امروزه به سبب ورود تولیداتی که از تنوع و کاربری مناسب‌تری برخوردارند جایگاه خود را از دست داده‌اند.

این اثر در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۷۶۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.ومربوط به دوره قاجار است.بنای مسجد متعلق به دوره قاجار بوده و در سال۱۳۱۶ هجری قمری مطابق با ۱۲۷۵ خورشیدی توسط شخصی بنام” حاج عبد الغنی رزاقی “تعمیر و باز سازی گردید است.

معماری مسجد و مناره ان توسط شخصی بنام کربلایی حسن انجام شده و نام وی بر روی کتیبه ای از جنس کاشی و به تاریخ ۱۳۱۶ بر روی بدنه مناره نصب شده است.

کارهای چوبی مسجد از جمله پنجره ها ،درها و منبر نیز توسط شخصی بنام استاد “اویس حمدالله زاده” صورت گرفته است.

این صنعتگر و هنرمند از اهالی روستای خمس بوده است.

بر روی بدنه منبر چوبی مسجد اشعاری به خط ملا ذوالفقار سالک خمسی به شرح زیر نوشته شده است.

حاج عبد الغنی از اهالی روستای خمس بوده و به شغل تجارت اشتغال داشت.

 

امامزاده آقا سید ابراهیم:

 

امامزاده آقا سید ابراهیم(ع) از نوادگان امام جعفرصادق(ع) میباشند
این امامزاده در روستای خمس از توابع شهرستان خلخال بخش مرکزی هرو آباد و در منطقه دهستان خانندبیل شرقی قرار دارد
اهالی این روستا اعتقاد و ارادت بسیار زیادی به این امامزاده دارند
در برخی از روزهای سال جمعیت بسیاری برای اجرای مراسمات و ادای احترام به این مکان می آیند که از جمله این روزها میتوان به روز شهادت امام جعفر صادق(ع) و عاشورای حسینی اشاره کرد